Αισχίνης

Χαμουτζής γκάγκαρος στην καταγωγή από την όμορφη Αθηνουά. Ζούσε στα βόρεια προάστια στο δήμο Κοθωκιδαίων Η γλώσσα του πήγαινε ροδάνι και γι’ αυτό διορίστηκε από το πασοκ στην ερτ να μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μιλάμε για ρήτορα μάστορα, πήγαιναν ας πούμε το γήπεδο εκατό νοματαίοι και αυτός με την ικανότητα του τους έκανε πενήντα χιλιάδες και βάλε. Αυτά τα έκανε τον πρώτο καιρό, μετά βαρέθηκε και άραξε στην αργομισθία και την καλοπέραση. Μια φορά που γιόρταζαν την εργατική πρωτομαγιά στην Αθηνουά, αντί να δώσει το παρόν να τον δούνε οι σύντροφοι και οι σκλάβοι στη συγκέντρωση, την κοπάνισε. Πήγε εκδρομή με τη γκόμενα στη Μακεδονία.
Εκεί που ήταν αραχτός στα γρασίδια και έπλεκε στεφάνια για το πιπίνι, ξαφνικά λαχτάρισε. Φρενάρει ένα τέσσερα επι τέσσερα θεόρατο και κατεβαίνει κουστουμάτος κύριος ολίγον γκαβός από το ένα μάτι.
-Δε ΜΕ λες ντόπιος είσαι καρντάση; Ρώτησε ο γκαβός.
-Όχι δεν είμαι από δω ΧΑΜΩ. Απάντησε.
-Α, κατάλαβα είσαι χαμουτζής γιά, μη με πεις ότι είσαι και βάζελος γιατί εγω είμαι μπάοκ και ξερό ψωμί.
-Μέχρι μεδούλι ρε βούλγαρε.
-Μη με λες έτσι γιά γιατί μετά από δυο χιλιάδες χρόνια οι σκοπιανοί θα θέλουν να λέγονται μακεδόνες ρε καρντάσι.
-Και πως να σε λέω ρε γκαβούλιακα;
-Λέγε με Φίλιππο, σε αρέσει η μπουγάτσα με τυρί;
Έτσι ο χαμουτζής Αισχίνης γνωρίστηκε με τον Φίλιππο, δοκίμασε μπουγάτσα και γλυκάθηκε τόσο που τα έγραψε όλα κανονικά. Τόσο που έγινε πειθήνιο όργανό του, το μόνο που ζήτησε διακριτικά από τον Φίλιππο μετά από καιρό ήταν μαζί με τις μπουγάτσες να ρίχνει και φράγκα. Εκείνος δεν το αρνήθηκε του τα έχωνε και ο άλλος κελάηδαγε το τραγούδι του Φίλιππου. Ξέρετε «Μακεδονία ξακουστή...».
Τα πήραν στο κρανίο οι χαμουτζήδες, αφού είχαν μέσα στο σπίτι τους τη φωνή του μπαοκ. Τόσο πολύ που ο Δημοσθένης τον κατηγόρησε σε λαϊκή δικαστική συνέλευση για διαφθορά και πρακτοριλίκι ζητώντας την θανατική ποινή για το παλουκάρι(περί παραπρεσβείας 3).
Του έσυρε τα εξ αμάξης κατηγορώντας τον για τις ευθύνες που είχε δια την κατάρρευση της Αθηνουά, γιά το ότι ήταν ο αίτιος της καταστροφής των Φωκέων, για τις προδοσίες τα φράγκα και άλλα δώρα που έπαιρνε από τον Φίλιππο. Εδώ στο γήπεδο αυτό πρέπει να γίνει ο τάφος σου ρε ρεμάλι, είπε ( περί παραπρεσβείας 101).
Τον έκανε ρόμπα, έφερε και στοιχεία για τον κολλητό του τον Φιλοκράτη και για το πως έκαναν μαζί τις λουμπινιές και τα έπαιρναν από τον τρισκατάρατο μπαοκτζή.
Ο Φίλιππος που ήταν μεγάλη γάτα και ήξερε ότι στα φράγκα δεν αντιστέκεται κανένας, εκείνη την περίοδο που πήγαν να τον δουν από κοντά πρεσβευτές από την Αθηνουά τους έταξε πολύ φράγκο για να κάνουν τα δικά του. Έπαιζε πολύ πακέτο εκείνη την εποχή και όποιος προλάβαινε τ’ άρπαζε. Όπως σήμερα με τα πακέτα της Ε.Ε. που τα καταπίνουν σαν στραγάλια οι πατριώτες σωτήρες του έθνους.
Τα ίδια έκανε και με τους Θηβαίους πρεσβευτές ο μάγκας, επειδή δεν τα πήραν όλοι και κάποιοι τον έκαναν ρόμπα τους το εξήγησε το παραμύθι μετά από καιρό που μίλησαν τα όπλα. Όταν δεν μιλάνε οι προσκυνημένοι, μιλάνε τα όπλα πάντα.
Αυτά όλα τα έκανε ο Φίλιππος για να «ενώσει» την Ελλάδα. Δηλαδή να τους διαφεντεύει όλους ενωμένους και να τα παίρνει χωρίς κόπο. Γι αυτό στην αρχή έκανε επενδύσεις στους «πατριώτες» τύπου Ισοκράτη, Αισχίνη και άλλων, οπότε κατεβαίνοντας να τους βρει διαλυμένους όπως και έγινε.
Όταν τέλείωσε τις κατηγορίες ο Δημοσθένης, ο Αισχίνης έγινε Τούρκος (αρχαία χώρα κοντά στην Τροία).
-Τι λες ρε πουλημένε στους γαύρους που έχουμε να δούμε πρωτάθλημα από τότε που έπαιζε διαιτητής ο καπετάνιος βαρδινογιάννης. Εσύ θα μου μιλήσεις ρε ρεντίκολο που δεν καταλαβαίνεις ότι με το σοσιαλισμό το αεπ θα ανέβει, θα ξεπαγώσουν οι μισθοί ενώ το χρήμα θα ρέει όπως ο Ιλισός ανάμεσά μας και οι προσλήψεις θα γίνονται νόμιμα με κομματική ταυτότητα μόνον; Στο κάτω κάτω οι Θηβαίοι καλά έπαθαν και τους κατάσφαξε ο Αλέξανδρος αφού γλυκοκοίταζαν την Αθηνουά και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ένωση υπό το σκήπτρο του φιλεύσπλαχνου μεγαλειοτάτου Φίλιππου. Όσο για τα φράγκα μου τα κέρδισα στο λόττο. Άσε τις μπούρδες ότι όσοι τα πήραμε από τον παμμέγιστο, πανέμορφο, φιλάνθρωπο, καραμπουζουκλή Φίλιππο είμαστε εγκληματίες και αιτία λαϊκής οργής. Σιγά ρε ξεκούτη μην οφείλεται σε μας η κατάρρευση και τα δεινά της πατρίδας, της δημοκρατίας και της πολιτικής διαφθοράς. Σιγά μη σε ακούσουν οι πολίτες να αγρυπνούν και να προβάλουν αντίσταση. Θα τους διορίσουμε ακόμα και με σταζ όλους και θα βολευτούν, γιατί χορτασμένος πολίτης είναι και κοιμισμένος δημοκράτης (περί παραπρεσβείας 7).
Χαμός έγινε σ’ αυτή τη δίκη, κάποια στιγμή ο Αισχίνης δήλωσε ωσεί παρών και έγινε το έλα να δεις. Τότε ο Δημοσθένης είπε το αμίμητο «Αισχύνη ουκ αισχύει».
Τη δίκη την έχασε αλλά επειδή τότε δεν ίσχυε το μέτρο της προφυλάκισης την κοπάνισε και πήγε στη Ρόδο όπου ίδρυσε δημοσιογραφική, με συγχωρείτε ρητορική ήθελα να πω σχολή. Έπρεπε βλέπετε να συνεχίζετε η παραγωγή παπαγαλακίων ασταμάτητα. Τι να κονομίσεις από τη σχολή όμως. Γι αυτό και αυτοεξορίστηκε σε βιλάρα στη Σικελία όπου γλείφοντας και δουλεύοντας για το μεροκάματο στον τύραννο Διονύσιο τα πήρε και από εκεί χοντρά (Πλάτων γ,1,36).
Είπε και εξυπνάδες, ξέρετε από αυτές που σερβίρουν οι «ένδοξοι απόγονοί» του όπως: «εκείνος που σπέρνει ανομίες , θερίζει συμφορές» ή «πάσιν διαλέγου» δηλαδή να είσαι ευπροσήγορος.
Πως διάβολο γίνεται στο διάβα των αιώνων όσοι σπέρνουν ανομίες να μην θερίζουν συμφορές, ποτέ δεν το κατάλαβα.
Μάλλον κάτι ήξερε ο «πολιτικός», «ρήτωρ», «αθλητής», «ηθοποιός» Ασχίνης
Share:

22 σχόλια:

tiktos είπε...

εκείνος που σπέρνει ανομίες , θερίζει συμφορές.

Δλδ, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν;

Τελικά,αρκετοί αυτοεξορίστηκαν στην Ιταλική χερσόνησο.

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

..ελαχιστοι αυτοεξορίστηκαν τίκτο...
..οι περισσότεροι μείναν στο αθηνουά
..και...
μας ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα..:-)))

simple man είπε...

Μου φαίνεται ότι ο Αισχύνης κλωνοποιείται.

ΟΧΙΑ είπε...

Ευτυχώς που οι δικοί μου πρόγονοι ήταν μογγολοαλβανοσλαβοιταλοί.

καλωδιο είπε...

πολύ ωραίο!!
κάτι σε Πλάτωνα θα μπορούσα να έχω σύντροφε; (μη το πάρεις για παραγγελιά..)
Καλή συνέχεια.

Φώντας είπε...

tiktos
Είδες κανέναν να θερίζει συμφορές αδερφέ; Εμάς θερίζουν. Μπα... προτιμούσαν τη Γαλατία για πολλούς λόγους.

Β.Bimbo
Κι αυτοί που αυτοεξορίστηκαν γύρισαν και μας αποτελείωσαν.

simple man
Ασταμάτητα και με ρυθμούς τρελούς.

ΟΧΙΑ
Για τους πολλούς δεν ξέρω, αν όμως ισχυριστεί κανένας μπουρδουκλεμές οτι δεν έχει σε κάποια γωνία του καθαρού του DNA ολίγον από μογγολικόν αίμα, εδώ είμαστε για να τον εξετάσουμε.

καλωδιο
Με πρίζωσες κανονικά, ετοιμάζω διατριβήν και επανέρχομαι...σύντροφε. Η παραγγελιά είναι ωραίο πράγμα χώρια που προσφέρει και εμπνεύσεις. Θυμήσου και κανέναν άλλον.

tiktos είπε...

Φώντα, προσπαθώ να μπω στους φώνταμεταλισταί αλλά δεν τα καταφέρνω ούτε από google ούτε από mozilla.

Φώντας είπε...

tiktos
Βάλε το αρχαίο σύστημα chrome να δεις το φως του πνεύματος των φώνταμεταλιστών. Αν μπεις στους μιαρούς αυτούς τύπους δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σκέψου καλά πριν το κάνεις

pølsemannen είπε...

Οι διάφοροι τύρρανοι πάντα πληρώνουν καλά για να έχουν κοντά τους γλείφτες με καλό λέγειν, χε χε...

(Μην πετάξει κανένας γλείφτης και τίποτα σαν το "Ντον Τουτιφρούτι είσαι σκληρός σαν το γιαούρτι!")

Φώντας είπε...

Ακόμη και σήμερα γεμάτος είναι ο τόπος polse. Εξ άλλου οι δημοκράτες τύραννοι χρειάζονται περισσότερους.

Rodia είπε...

Μ' αυτα και μ' αυτα, όλο και σιγουρευομαι πως... Δημοκρατιαν εχομεν την σημερον ημεραν! ;)

Μια φορα κι εναν τρελο... είπε...

Ρε γαμώτο εμένα γιατί δε βρίσκεται κανείς να με αυτοεξορίσει;

Ανώνυμος είπε...

Εξ άλλου οι δημοκράτες τύραννοι χρειάζονται περισσότερους.

του τέστειν ολίγον έγγυος Φώντα?

Ανώνυμος είπε...

(εκ του φερρέγγυος)

Ανώνυμος είπε...

και δύο ρο εκ του φέρι μποτ

Φώντας είπε...

Rodia
Πάντα είχαμε δημοκρατίαν,αλλά στα μέτρα τους. Με λίγα λόγια η διαφορά από τους σκλάβους της εποχής εκείνης, είναι οτι έχουμε "δικαίωμα ψήφου"

Μια φορα κι εναν τρελο...
Για την αυτοεξορία χρειάζονται δυο πράγματα. Φράγκα και "σύντροφοι". Τα έχεις;

vavou
Ακριβώς, γιατί τα όπλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα αλλά πάντα έτοιμα. Μου θύμισες τον παιάνα του πολιτισμού των "ένδοξων" απογόνων.
"Μείνε μαζί μου έγγυος...είμαι πολύ φερέγγυος"

Ο Άραψ είπε...

"Έπρεπε βλέπετε να συνεχίζετε η παραγωγή παπαγαλακίων ασταμάτητα."

"Είπε και εξυπνάδες, ξέρετε από αυτές που σερβίρουν οι «ένδοξοι απόγονοί» του"

Δεν ξέρεις πόσο αυμφωνεί μαζί σου ο παντογνώστης Άραψ ένδοξε συναπόγονε Φώντα!!! και με σας γλυκά μου παπαγαλάκια!!!

Martina είπε...

Καλή σας μέρα Φώντα,

διάβασα τους βίους και πολιτείες των αγαπητών προγόνων "άσπρο πάτο", κοινώς μονορούφι..
Σας βρίσκω απολύτως μέσα στο πνεύμα της εποχής.. αυτό της αποκαθήλωσης των εθνικών μας συμβόλων...Καιρός ήταν..

Agilulfo είπε...

Κι εγώ που νόμιζα ότι για όλα φταίνε οι σταυροφόροι, η τουρκοκρατία, οι κομμουνιστές και η Ε.Ε. (Λές να φταίνε και τα υπολείμματα του ένδοξου DNA? - Help!!)

Ασχετο:Γουστάρω το "Ir Arriba" και πάω πάνω κάτω σαν τα προβατάκια, είδα και το κρυμμένο κάτω από την κουκουβάγια "suscribete" και έχω σαρώσει την επιφάνεια με τον κέρσορα μπας και βρω κανέναν κρυμμένο θησαυρό.
Γαμ..να adventures!

Φώντας είπε...

Άραψ
Γουστάρω συναπόγονο αλλά πάνω από όλα γουστάρω παντογνώστη νταμ νταμ νταμ που θα έλεγε και ο Ζαμπέτας.

Martina
Αγαπητή μου Μαρτίνα, δεν αποκαθηλώνεις κανέναν με το να γράφεις ή να λες τα δικά του, καταδικά του, ολοδικά του σκέρτσα και καμώματα. Άλλοι ευθύνονται για το ρετουσάρισμα και την επιλεκτική μελέτη. Οι λόγοι πάρα πολλοί.

Agilulfo
Φίλε Ιππότη φταίει σίγουρα φταίνε πολλά και τα γνωρίζεις πολύ καλά.
Θα βάλω στο ir arriba και το μουτσάτσος να πηγαίνει πιο καλά.

takis tyrtaios είπε...

Φώντα καλησπέρα,
γράψε τίποτα για τον Τυρταίο
(μιά που καπηλεύτηκα το όνομα)
και δώστου να καταλάβει που ξεσήκωνε
τον κόσμο για πόλεμο.

Φώντας είπε...

Γεια σου Τάκη
Επειδή γουστάρω τρελά τις παραγγελιές, τελειώνοντας το Πλατωνικό πόνημα παραγγελιά θα ασχοληθούμε και με τον δικό σου.