Εορταί

Από παλιά έχουμε το "βίτσιο" των εορτών. Πάντα είχα μια στεναχώρια και "έσκαγα" ως Ελληνάριον για τους "άλλους" τους καημένους που δεν είχαν να γιορτάσουν "γέννηση" και να ανταλλάξουν δώρα. Πιο πολύ έσκαγα για τους παλαιότερους τους ειδωλολάτρες που πήγαν άκλαφτοι άνευ "καλάντων". Αυτά παθαίνεις όταν είσαι γνήσιον Ελληνάριον και ταυτίζεις την ύπαρξη του σύμπαντος με την αθάνατη Ελληναράδα. Διότι μην αμφιβάλετε οτι κάποια στιγμή θα μας το πουν κι αυτό. "Η Ελλάς εγέννησεν το σύμπαν".
Οι καημένοι οι παλαιοί ήτο εντελώς αμαρτωλοί. Μα εντελώς σας λέω.
Ο Ώρος γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, από την παρθένα Ίσιδα-Μαρία. Την γέννηση του σηματοδότησε ένα αστέρι στην Ανατολή, το οποίο ακολούθησαν 3 βασιλιάδες για να βρουν και να στολίσουν τον νεογέννητο σωτήρα. Σε ηλικία 12 χρόνων δίδασκε άλλα παιδιά. Στην ηλικία των 30 χρόνων βαφτίστηκε από τον Άναπα και ξεκίνησε το κήρυγμα του. Ο Ώρος είχε 12 μαθητές, με τους οποίους ταξίδευε παρέα κάνοντας θαύματα, όπως να θεραπεύει τους αρρώστους και να περπατάει στο νερό. Ήταν γνωστός με πολλά τιμητικά ονόματα, όπως «αλήθεια», «το φως», «ο αγαπημένος γιος Του», «ο καλός ποιμένας», «ο αμνός του Θεού», και άλλα πολλά. Αφού τον πρόδωσε ο Τυφών, ο Ώρος σταυρώθηκε, θάφτηκε για τρεις μέρες και μετά αναστήθηκε.
Ο Aτυς από την Φρυγία, γεννημένος από την παρθένα Νάνα στις 25 Δεκεμβρίου. Τον σταύρωσαν, τον έκλεισαν σε τάφο και μετά από τρεις μέρες αναστήθηκε.
Ο Κρίσνα της Ινδίας, γεννήθηκε από την παρθένα Ντεβέκι με ένα αστέρι να σημαίνει την γέννηση του. Έκανε θαύματα με τους μαθητές του κι αναστήθηκε μετά τον θάνατο του.
Ο Διόνυσος της Ελλάδας, γεννήθηκε από μια παρθένα στις 25 Δεκεμβρίου ήταν περιπλανώμενος δάσκαλος κι έκανε θαύματα, όπως να αλλάζει το νερό σε κρασί. Τον αποκαλούσαν «Βασιλέα των βασιλέων», «μοναχογιό Του», «Α και Ω» και πολλά άλλα. Και μετά το θάνατο του αναστήθηκε.
Ο Μίθρα της Περσίας, γεννημένος από μια παρθένο στις 25 Δεκεμβρίου. Είχε 12 μαθητές κι έκανε θαύματα. Μετά τον θάνατο του έμεινε θαμμένος για τρεις μέρες, μέχρι να αναστηθεί. Τον αποκαλούσαν «η αλήθεια», «το φως», και πολλά παρόμοια. Έχει ενδιαφέρον ότι η μέρα λατρείας του Μίθρα ήταν η Κυριακή.
Ο Θεός Βάκχος, την 25η Δεκεμβρίου, την χειμερινή τροπή, παριστάνεται με την παιδική του εικόνα, συμβολίζοντας την νέα ημέρα, κατεβαίνει στον Άδη, ανασταίνεται, ενώ στα μυστήρια των Παθών που καλούνται Τιτανικές εορτές της Τέλειας Νύχτας, θυσιάζεται ένας Ταύρος, αφού ο Βάκχος-Ήλιος με την μορφή βοός κομματιάστηκε από τις Τιτανικές Νύχτες. Ο Θεός Βάκχος προλέγει το μέλλον, κάνει θαύματα, θεραπεύει ασθενείς, ενώ στην παιδική του ηλικία απειλείται να χάσει την ζωή του.
Στις 6 Ιανουαρίου στον Ναό του Βάκχου στην Άνδρο, εορτάζετο το Θαύμα των Τριών Υδρίων όπου το νερό έγινε κρασί στον ναό του,. Ο Βάκχος καλείται Υιός του Θεού, και Σωτήρ ενώ οι μυημένοι στα Μυστήριά του περίμεναν την Δεύτερη παρουσία του, όπου θα ξανάπαιρνε την διακυβέρνηση του Σύμπαντος και ο άνθρωπος θα επέστρεφε στην προτέρα ευτυχία του.
Share:

17 σχόλια:

πρκλς είπε...

Κιαμάλα των δικώνε μου, να μην κανονίσουν να γεννηθώ στις 25 Δεκεμβρίου...

Βέβαια θα με είχαν σκοτώσει, αλλά εντάξει, εγώ θα είχα αναστηθεί και αυτή τη στιγμή θα πέρναγα μπέϊκα...
:-)

tiktos είπε...

Σα δε ντρέπονται,αιώνες πριν αντέγραψαν αυτά που θα έκανε ο τζέσουα.

ΟΧΙΑ είπε...

Έχουν μία μανία πάντως και ανασταίνονται όλοι.
Καθηγητά ερώτηση: Όταν ανασταίνονται, ζουν κάμποσο, μετά τους ξανασκοτώνουν και μετά ξανανασταίνονται; Ρωτώ γιατί κι αυτή η ανάσταση καταντά ρουτίνα.

simple man είπε...

Η ανάγκη μας για ελπίδα μας κάνει να πιστεύουμε σε παραμύθια. Αν είναι να αναστηθώ να πιστέψω, Φώντα. Αλλά θα αναστηθεί και ό,τι αγαπάω μαζί μου;

Φώντας είπε...

πρκλς
Το πρόβλημα όπως βλέπεις δεν ήταν να το κανονίσουν οι δικοί σου, αυτό μπορεί να ήταν και εύκολο. Για να αναστηθείς εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου χρειάζεται και μια παρθένα. Πες, ρε Περίκαλε αν θα άντεχε να γεννήσει εσένα και μένα κόρη παρθένα.

tiktos
Ναι ρε αδριφάκι, οι κλέφτες.

ΟΧΙΑ
Απαπαπαπα "καθηγητά". Που να ξέρω; Στη δεύτερη "ανάστασή" μου θα σου πω αν είναι ρουτίνα ή όχι.

simple man
Μεγάλη κουβέντα simple. Ας προσπαθήσουμε να το ευχαριστηθούμε στη μια και μοναδική με οτι αγαπάμε και ας αφήσουμε τους αναστημένους στη μοναξιά τους.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Ναι αλλά ποιού τα πόδια έπλυνε με κατάνυξη επί χρήμασι εκδιδόμενη γυνή, ε;
Και ποιός σήμερα θα μπορούσε να διαπρέψει ως υπουργός οικονομικών με ένα ψάρι και λίγο ψωμί;
Αυταπόδεικτη η ανωτερότητα του ελληνορθόδοξου έθνους.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=yJC2UpLxlEE

Χρόνια πολλά και πάντα να μας κάνεις να αναθεωρούμε.

καλωδιο είπε...

την ευχή μου φίλε μου και προσοχή!
κυκλοφορούν ορθόδοξοι ελληναράδες στο δίκτυο. Εσύ ένα φτωχό ελληνάριο είσαι.

Φώντας είπε...

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
Ελληνο ορθόξοξο και έθνος και καρέλια και marlboro και άλλα πολλά. Με ένα ψάρι αλλά τι ψάρι.

Στάχτη
Να είσαι καλά και να ψάχνεις.

καλωδιο
Επίσης φίλε. Ελληνάριον ναι πάμπτωχον και απροστάτευτον VS Ελληνάράδων

takis tyrtaios είπε...

Φώντα φίλε
τις καλύτερες ευχές μου για υγεία
και προκοπή απο το βουνό που
βρίσκομαι(δυσκολεύτηκα να βρώ δίκτυο)
Να είσαι πάντα καλά και σύ
και όλοι οι φίλοι.

Υ.Γ.Προσδοκώ ανάσταση μυαλών
γενικότερα..

Agilulfo είπε...

Καλησπέρα σας κύριε Φώντα μου. Έχω μείνει λίγο πίσω. Διαβάζω ακόμα για τον Πλωτίνο.
Αν δεν κάνω λάθος και ο Βούδας από παρθένο γεννήθηκε και μάλιστα με τη βοήθεια του γνωστού μας Κρίνου..
Καλές γιορτές!

Φώντας είπε...

takis tyrtaios
Τάκη μου να είσαι καλά.
Χωρίς "βουνό" δεν μπορείς να ησυχάσεις μου φαίνεται. Θα σε κυνηγάει συνέχεια. Το "βουνό" και τα μάτια σου αδερφέ. Καλά να περάσεις.

Agilulfo
Ιππότη μου πραγματικά έγινες αόρατος για κάμποσο καιρό. Καλώς ήρθες πάλι. Πολλοί οι παρθενογεννημένοι αδερφέ μου. Αν μιλούσαν οι κρίνοι θα γινόταν της κακομοίρας. Να είσαι καλά.

ελιτσα είπε...

Ας έχει χάρη η γιαγιά μου και ότι πίστευε (σέβομαι τη μνήμη της) και θα έλεγα καμιά κουβέντα περί θρησκείας...
Κι' έτσι θα συμπλεύσω με τον simple man
Σας χαιρετούμε κύριο Ελληνάριο

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση άσχετου
Σίγουρα ήταν πολλοί οι γεννηθέντες την 25/12, ή ο ένας που επαναλαμβάνεται?
Θέλω να πω, υπάρχει κάποια εκούσια συνέχεια στις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις μεσσιών εσκεμμένα ανα κάποιους αιώνες, ή κάποιος που σκαλίζοντας το παρελθόν, ανακαλύπτει μια όμορφη ιστορία και την ρετουσάρει για να παρουσιάσει κάτι νέο και θεϊκό, ελπίζοντας πάντα πως δεν θα μάθουμε την αρχική ιστορία?

mbiker

Φώντας είπε...

ελιτσα
Πίστευε και ερεύνα ελίτσα, αλλά μην πεις κακιά και βαριά κουβέντα. Η γιαγιά τελικά μπορεί και να πέρασε καλλίτερα από μας. Σας χαιρετούμε και ημείς κυρία μου.

mbiker
Σίγουρα τις εποχές εκείνες οι ιδρυτές και "κατασκευαστές" θρησκειών δεν περίμεναν να "μικρύνει" τελικά τόσο πολύ ο πλανήτης και η γνώση να ταξιδεύει εύκολα ή δύσκολα. Το γέλιο είναι να αποκαλούν ειδωλολάτρη οι Έτσι τους Αλλιώς και ουσιαστικά να σκοτώνονται για το ίδιο παραμύθι.

aalou είπε...

αν η αλήθεια μέσα σου πάει μακρυτερα μπορείς να διαβάσεις για τα κάλανδα των ειδωλωλατρών στο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου, αντιγνώση-τα δεκανίκια του καπιταλισμού εκδόσεις Γαβριηλίδη.

υστερόγραφο: Όχι, το σύμπαν δεν το γέννησε η Ελλάδα. Στην Ελλάδα όμως γεννήθηκε η έννοια συνείδηση της ιστορικότητας.

υ.σ 2 : καλά σατουρνάλια

Φώντας είπε...

aalou
Καλώς!!!