Bloggέρων

Μαγγανοπήγαδο η κατάσταση από αρχαιοτάτων χρόνων φίλτατοι. Οι δημόσιες φωνές πάντα είχαν λόγους που γκάριζαν ή τραγουδούσαν. Οι υμνητές των κάθε λογής εξουσιαστών δεν έλειψαν ποτέ. Η ερμηνεία των δημόσιων λόγων είναι υποκειμενική και όχι επιβολή στον αναγιγνώσκοντα ή ακουστή με κάθε μέσον. Αν ο δημοσιολόγος καταφύγει στο τελευταίο κάτι εξυπηρετεί και κάτι καρπούται, εκτός και αν χρήζει ψυχιατρικής περιθάλψεως.
Bloggέρων θα μπορούσε να ονομάζεται ο μπλογκεράς που κοινοποιεί δημοσίως τις σκέψεις του στο δίκτυο όπως έκαναν οι αρχαίοι εις τας αγοράς, εις τας σχολάς τους και αλλού. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να το αλλάξετε με Bloggερίνης, Bloggεραίος, Bloggοκράτης, Αντιbloggέρων και πάει λέγοντας, βάλτε ότι γουστάρετε διότι μόνο το όνομα θα αλλάζει. Το παιχνίδι παραμένει ίδιο από αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν «φωνάζεις» τις σκέψεις σου δημόσια το κάνεις για συγκεκριμένους λόγους. Ίσως θέλεις να ακουστεί το δίκιο σου, ίσως θέλεις να περάσεις την πολιτική γραμμή σου και τις ιδέες σου, ίσως πάλι να είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον άρχοντα και να φτιάχνεις λιβανωτούς. Τα παραδείγματα άπειρα ανά τους αιώνας.
Επειδή όσοι διαθέτουν δυο δράμια γνώση έχουν σιγήσει από το πολύ τάισμα τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει αντίσταση από κανέναν και για τίποτε μιας και οι ιδεολογίες μπήκαν σε θυρίδες τραπεζών μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη εξαργυρώνοντας τη δουλικότητά τους απέναντι στους κρατούντες. Είναι φυσικό να επικρατήσουν τα φερέφωνα και οι οσφυοκάμπτες γιατί η κάθε λογής εξουσία διαθέτει τα μέσα και το χρήμα.
Δεν περιμένουμε πια τίποτε από τους λεγόμενους διανοούμενους που θα μπορούσαν να αντισταθούν σ’ αυτή την λαίλαπα. Όμως το φρούτο του δικτύου έβγαλε «φωνές» και σκέψεις που συνιστούν θύλακες αντίστασης στην ολοκληρωτική σαπίλα που ταχύτατα διαδόθηκε παγκοσμίως. Ψάχνοντας θα βρείτε πολλές τέτοιες φωνές που με βάση τον παράγοντα άνθρωπο αντιστέκονται στο τσουνάμι των βολεμένων αλλά και στη διατεταγμένη υπηρεσία των Δούρειων ίππων συνbloggεράδων που το παίζουν «δημοκρατία» και «ελευθερία». Εδώ δεν θα ασχοληθούμε με τους πρώτους αλλά με τους δεύτερους που ηθελημένα κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα αφού όπως ισχυρίζονται κουβαλάνε γνώση και ελευθερία.
Είναι πολύ εύκολο όταν διαφωνείς με τις αναρτήσεις μου να σε πω πουτάνα, πούστη, ξεφτιλισμένο και ότι άλλο σκεφτεί το μάγκικο και «ελεύθερο» μυαλό μου. Αυτό ουσιαστικά θα το κάνω για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι για να σε υποτιμήσω με την ανωτερότητα και την καθαρότητα που κουβαλάω εγώ και ότι υποστηρίζω. Ο δεύτερος είναι για να σε αποπροσανατολίσω από τα πραγματικά προβλήματα και τσαντισμένος να αρχίσεις να με βρίζεις και εσύ. Το κόλπο παλιό και σίγουρο.
Ας πούμε ότι ο ταγός που με πάθος υποστηρίζεις ευαγγελίζεται αλλαγάς που μόνο ένας καλός παραμυθάς θα έφτιαχνε. Ας υποθέσουμε ότι ο ταγός ήρθε από έναν άλλο πλανήτη και δεν γνωρίζει τα συμβαίνοντα παγκοσμίως και σου ρίχνει βολάς κατά ρυπάς τα οράματα. Εσύ «ανθρωπιστή» μου δεν γνωρίζεις ότι το σύστημα παγκοσμίως χρειάζεται γρανάζια δικής του κατασκευής για να δουλέψει;
Πως απέφυγε αυτός ο άσπιλος τον ατομικισμό, την απληστία και άλλα αγαθά που διδάσκει η παγκόσμια οικονομική θεωρία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια; Πως έφτασε εις το ανώτατο «δημοκρατικό» αξίωμα; Ραπανάκι είναι και φύτρωσε ξαφνικά χωρίς τόσα χρόνια να πάρει χαμπάρι τίποτε;
Εντάξει να κλείσουμε τα μάτια στην ένδεια που οδηγούνται οι λαοί του πλανήτη και να κοιτάξουμε την κωλάρα μας. Μήπως βρήκε τρόπο ο ταγός να ξεφύγει από την εξάρτηση των πολιτικοοικονομικοστρατιωτικών απαιτήσεων των παγκόσμιων αφεντικών και μας το κρύβει; Οι πολυεθνικές του χρήματος που κουμαντάρουν τον πλανήτη είναι ανύπαρκτες για τον νέο σωτήρα; Με τι υλικό θα αντιμετωπίσει την υποβάθμιση της εργασιακής εγγύησης, της κοινωνικής ασφάλισης, τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, τη γενίκευση της φτώχειας; Η δικαιοσύνη θα είναι ανεξάρτητη πραγματικά;
Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, πολιτισμός, οικολογία, ηθική, τι από αυτά γλίτωσε από τις κυβερνήσεις που υπηρέτησε ο νέος ταγός. Αφού θέλει να τα διορθώσει όπως λεει όλα σημαίνει ότι τα γνώριζε. Αν ισχυριστεί κάποιος ότι περίμενε την αρχηγία για να ορμήξει, ψεύδεται, διότι χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό που τα κατέστρεψε για να τα διορθώσει. Όταν γνωρίζεις (αν γνωρίζεις) ότι η χώρα σου έχει μηδενική πρωτογενή παραγωγή και το μόνο που παράγει είναι δημόσιοι υπάλληλοι και παρατρεχάμενοι για να στηρίζουν την εξουσία σου, τότε πρέπει να πληρώσεις αδρά για υμνητές εκτός των ΜΜΕ και Bloggέρωνες. Με πολιτικούς σχηματισμούς που δρουν ακριβώς ίδια αλλάζοντας το σήμα και την κομματική σημαία δεν περπατάει η κατάσταση όσα και να υποσχεθείς. Για την αριστερά γενικώς ας μη μιλήσουμε διότι μια βόλτα στο απολιθωμένο δάσος θα είναι ωραιότερο θέαμα και μάθημα. Αφού και τα απολιθωμένα φυτά κατάντησαν να παίζουν το παιχνίδι της παγκόσμιας φιλελευθεροποίησης τι να περιμένουμε πια.
Πολύ θα ήθελα να μου δείξει ο νέος ταγός μια πολιτική εξουσία παγκοσμίως που δεν είναι υπόδουλη στο οικονομικό κατεστημένο, εκτός από την δική του που δεν χρωστάει σε κανέναν (γελάστε άφοβα). Με τι όπλα θα δώσει μάχη για κοινωνική ειρήνη όταν περπατάει ξεβράκωτος στα αγγούρια στηριγμένος σε ορδές βολεμένων που άρχισαν να βογκάνε κι αυτοί από την δανειοδότηση για την αντιμετώπιση του life style; Γνωρίζει άραγε ο νέος ταγός πως αν δεν ταΐσει τα παγκόσμια κοράκια του κέρδους θα τον στείλουν κι αυτόν να πουλάει μανταλάκια made in korea, όπως τον προηγούμενο;
Μάλλον βρήκε το κόλπο να ξεγελάσει την διεθνοποιημένη αγορά που ελέγχει την εμπορευματοποίηση των πληροφοριών, την ψυχαγωγία, τον πατριωτισμό και ότι άλλο μπορεί να εξαθλιώσει ολόκληρους λαούς υποτάσσοντας τους. Συμμετέχει ή όχι σε πολέμους άλλων ο νέος ταγός; Θα πάρει πίσω τα στρατεύματα; Γιατί αντιμετωπίζει και ο νέος άσπιλος σωτήρας το λαό σαν τηλεθεατή μεσημεριανού κουτσομπολίστικου ξεκωλοπρογράμματος όταν από τηλεοράσεως του ρίχνει οράματα και υποσχέσεις; Γιατί πρέπει πάντα να διαβάζει ότι λεει και ένα γύρω παρατρεχάμενοι παλαιοί και νέοι να χειροκροτούν; Μια μικρή αλλαγή ακόμη και σε αυτό θα έδειχνε μια άλλη πρόθεση.
Μάλλον ο νέος ταγός δεν γνωρίζει ότι ακόμη και προνομιούχες χώρες της δύσης παραπατούν αφού άνοιξαν εύκολα την πόρτα στην ακόρεστη κερδοσκοπία και δημιούργησαν μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες που οδηγούν ακόμη και σε συγκρούσεις κοινωνικών ομάδων αφού η αιχμαλωσία από τα παγκόσμια αφεντικά είναι αναπόφευκτη. Η υπερπαραγωγή και ο ανεξέλεγκτος ρυθμός διάθεσης των προϊόντων παγκοσμίως οδήγησε το παμφάγο καπιταλιστικό εμπόριο σε νέες μορφές αναζήτησης κι άλλων κερδών. Έτσι φτάσανε να κάνουν «εμπόρευμα» και το στεγαστικό δάνειο που «πουλάνε» με τα γνωστά αποτελέσματα. Πατροπαράδοτες έννοιες κατάρρευσαν για να γλιτώσει ο καθένας το τομάρι του. Κοινωνική συνοχή, κοινωνική δικαιοσύνη, πατριωτισμός, πέρασαν στα χέρια φασιστοειδών που τα εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν ψήφους από τους φοβισμένους και υποδουλωμένους ανθρώπους. Όλα είναι στην υπηρεσία αυτών που στήνουν τα κόλπα. Τεχνολογία, πυρηνικά, αγορές, πολιτικές, «ιδεολογίες», πόλεμοι τα πάντα υπηρετούν μια παγκόσμια κατάσταση όσο κι αν φωνάζει ο νέος ταγός ότι μπορούμε μόνοι μας να αλλάξουμε τη ρότα μας. Αυτά και άλλα πολλά είναι επισημάνσεις και όχι θέσεις. Αφαιρέστε ή συμπληρώστε, διαφωνήστε ή συμφωνήστε. Ότι και να κάνετε μυαλό διαθέτετε. Πουτάνα και πούστη δεν πρόκειται να σας αποκαλέσω. Αυτή είναι δουλειά των «ελεύθερων», «σκεπτόμενων» υμνητών των «δημοκρατικών τυράννων».
Share:

32 σχόλια:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

..άμα τέλει παίνεμα...ντεν έχει..
..μας τέλειωσε...
..την ώρα που μεγάλωσες..:-)))))

υγ. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρίζεις σήμερα από το πρωί..!?!?!?!
τι σαλτάρισμα είναι τούτο..????????

ελιτσα είπε...

Θέλω να βρίσω..να ουρλιάξω...
Ακολουθω όμως τα λόγια σου:

"Ο δεύτερος είναι για να σε αποπροσανατολίσω από τα πραγματικά προβλήματα και τσαντισμένος να αρχίσεις να με βρίζεις και εσύ. Το κόλπο παλιό και σίγουρο."

Τα σέβη μας Φώντα..

Υ.Γ:Ναι το κόλπο πολύ παλιό..και ευτυχώς γνωστό.. Αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι και η ζωή τους...Μαγκιά!!!!!!

tiktos είπε...

Αδριφάκι Φώντα,
εμένα λόγια μη μου λες
και μη με περιπαίζεις
γιατί μια μέρα θα μ΄ιδείς
διαφηντή τραπέζης.


Θα σου έλεγα το
Βαθιά στη θαααάλασσα θα πέεεσω
να με σκεπάααασει το νερό,αλλά έπεσε πολύ μαυρίλα τώρα τελευταία

takis tyrtaios είπε...

Φώντα, επειδή σε βλέπω κρανιωμένο θα ήθελα να ώχ! ο Μητσοτάκης στο mega!
τη γ.....με!

Ήθελα να σου στείλω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και να σου μεταβιβάσω την θρυλική εντολή για όπλο παρα πόδας απο το κόμμα.
Τι ποιό κόμμα? δεν καταλαβαίνω.

Φώντας είπε...

Β.Bimbo
ΔΕΝ υβρίζω το ταλαίπωρο ελληνάριον αγαπημένε μου Bimbo, μια διαπίστωση έκανα ο πτωχός.
Τέλει τέλει τέλειιιι να αγιάσει και ντεν με αφήνει η ΝΤΙΜΟΚΡΑΤΙΑ

ελιτσα
Μην υβρίζετε αδελφή και μην ουρλιάζετε. Άφετε τους μ@λ@κες ου γαρ οίδασιν τι ποιούσι. Ορίστε θα μου προσάψει υβριστικήν διάθεσιν ο Bimbo.

tiktos
Γουστάρω απείρως και τα δυο άσματα. Αλλά ησύχασα τώρα με τας δεσμεύσεις των ταγών περί διαφάνειας.
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε
μαύρη σαν καλιακούδα.

takis tyrtaios
Τάκη
ανοίγω διαβάζω και μόλις φτάνω στο μητσοτ...πάπαλα το ρεύμα. Τι θέλεις και γράφεις τέτοια οξαποδώ αδερφέ;
Από τι κόμμα; Βάλε και από τελεία, έτσι που καταντήσαμε όλα παίζουν.

simple man είπε...

Συμφωνώ σε κάθε σου λέξη και όπως έλεγαν και οι παλιές γυναίκες που την μαγκιά την κουβαλούσαν με το ζαλίκι και όχι με το στριγκ:
"Η πουτάνα όλες πουτάνες τις βλέπει".

ΟΧΙΑ είπε...

Τι να συμπληρώσω τώρα εγώ που ο simple man έκανε τάπα μεγατόνων; Θα πω κι εγώ ένα ρητό εκείνων των Γυναικών:
"Πουτάνα στα νιάτα, ρουφιάνα στα γεράματα".

Iptamenos Ollandos είπε...

Αδελφέ, καλοί και οι πρόγονοι για ανάρτηση αλλά σαν την τροφή που προσφέρουν οι σημερινοί δεν έχει...

Να είσαι καλά και να μην χάνεις το χιούμορ σου!

Φώντας είπε...

simple man
Να λοιπόν που γειράσκω αεί διδασκόμενος. Αυτό δεν το ήξερα, απ' οτι φαίνεται όμως είχαν απόλυτο δίκιο.
Ξέρω όμως ένα άλλο που λέει οτι "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει". Ειδικά όταν τα παίρνει και την αβαντάρουν και καμιά δεκαριά αγάμητοι μπας και γ@μ$σουν. Ορίστε ρε simple θα με μαλώσει πάλι ο Bimbo. Γιατί με βάζετε και λέω κακές κουβέντες;

ΟΧΙΑ
Ομολογώ οτι πλουτίζετε τις γνώσεις μου όπως και ο simple. Ξέρω όμως ένα άλλο που λέει....Οχι δεν θα το πω, μη με κολάζετε το αθώο Ελληνάριον.

Iptamenos Ollandos
Αδερφέ μου Ιπτάμενε έχει πολύ πράμα και ανεξάντλητο.
Είναι ικανοί να μας τα αφαιρέσουν όλα. Αλλά μάλλον σε κακά παιδάκια έπεσαν γιατί δεν τσιμπάμε, εκτός και αν μας διορίσουν υπουργούς Οικονομικών οι μπατσόκοι.

ελιτσα είπε...

Πάω να δώ ποιοί αβαντάρουν...

ΟΧΙΑ είπε...

Έλα ρε Φώντα, αφού το έριξα το επίπεδο γιατί πάλι το ανεβάζεις; Για λέγε, για λέγε...

Φώντας είπε...

ελιτσα
Αμαν ρε ελίτσα
Μην αφήσεις τίποτε να πέσει κάτω. Πα πα πα πα αδερφούλα μου τάφος ανοιχτός είσαι. Αφού τα είδες θα διαπίστωσες και ποιοι κουμαντάρουν τις ζωές μας.
Η σωτηρία της ζωής είναι μια μεγάλη φάπα(σφαλιάρα-μπάτσος-γροθιά-μπουνίδι).
Γεια χαραντάν κι οι λεύτεροι μπακλάν(αρχαία έκφραση) που θα πει ζήσε και άσε τους πάνχαζους να κυβερνούν.

ΟΧΙΑ
Κανείς δεν είπε ότι έριξες το επίπεδο. Εξ άλλου ο Φώντας ζει κάτω από το καναβάτσο. Όμως δεν θα ξαναπώ κακές κουβέντες. Δεν το επιτρέπει η ηλικία μου. Ελληνάριον γαρ.

ελιτσα είπε...

Βγάζω τα ρουχα του Κλόουν αυτή τη στιγμή και μιλάω σοβαρά
Εμετικόν...
Τί το ήθελα το ψάξιμο!!!

Φώντας είπε...

Μη βγάλεις ποτέ τα ρούχα του "κλόουν", είναι φοβερή ασπίδα και σε κάνουν αόρατη.
Όσο για το εμετικόν....η πλειοψηφία ελίτσα μου, η πλειοψηφία. Γκέγκεεεε.

WishmasteR είπε...

Φοβερή ανάρτηση, εγώ πάντως το επίπεδο το έριξα και θα το ρίξω ακόμα χαμηλότερα, δεν αντέχω άλλες νεο-πασοκιές... να είστε καλά

Φώντας είπε...

WishmasteR
Φίλε δεν είναι θέμα επιπέδου αλλά παιγνίου όπως καταλαβαίνεις. Ακριβώς αυτό επιδιώκουν, οι περισσότεροι χωρίς να το καταλαβαίνουν βέβαια. Αυτές δεν είναι νεο- πασοκιές αλλά παλιές δοκιμασμένες συνταγές από την εποχή του μπαμπά. Αντέξαμε πολλά περισσότερα, ακόμη όμως δεν είδαμε τίποτε. Αν έχεις την κατάλληλη ηλικία θυμήσου μόνο κάτι τσαμπουκοκλανιάρηδες της κονόμας τύπου κουτσόγιωργα. Η χόυντα έλεγε κάθε χωριό και γυμναστήριο, ο μπαμπάς έλεγε κάθε ραχούλα και τοπική οργάνωση. Τι νομίζεις οτι έκαναν σ' αυτές τις τοπικές "ανέβαζαν το επίπεδο";
Υπομονή λοιπόν.

staxti είπε...

Αγαπητέ Φώντα,
δε μπορεί να μου ζητούν να ξεχάσω κάτι βίλες που έφταναν μέχρι τη θάλασσα,καμένα δάση,λεφτά που φαγώθηκαν,δημοσίους υπαλλήλους που έκαναν τη ζωή μου κόλαση από τους ίδιους και τους ίδιους.Πόσο ακόμα.Είμαι ένας απλός άνθρωπος που πάντα εξαργύρωναν στη πλάτη μου τις λαμογιές τους.Αυτοί έκαναν το σύστημα έτσι.Εμένα και κάθε απλού ανθρώπου στέλνουν το λογαριασμό σε ένα τραπέζι που ποτέ δεν είχα καρέκλα.Είναι προκλητικό να έχουν το θράσος οι δυναστίες τους και οι παλαμακιτζίδες τους να ζητούν άφεση αμαρτιών και ξεδιάντροπα να με κοροιδεύουν πάλι.
Αυτά τα ολίγα.Διαβάζω τις διαφωτιστικές αναρτήσεις σου κι ας μη κάνω σχόλια.
Την καλημέρα μου.

Φώντας είπε...

staxti
Το παιχνίδι αυτό θα συνεχιστεί και σταματημό δεν θα έχει. Πάντα στις πλάτες μας θα παίζουν. Βλέπεις συμμετέχουν με πάθος πολλοί από εμάς. Δυστυχώς οι περισσότεροι.
Αι αναρτήσεις είναι διαΦώντιστικαί και ουχί διαφωτιστικαί διότι ο καθένας μας κουβαλάει τον δικό του διαφωτισμό. Να είσαι πάντα καλά και να σχολιάζεις τα διαΦώντιστικά.

tiktos είπε...

Αδριφάκι Φώντα,
τι μου θύμισες τώρα με τα το πασοκ.
Θυμάσε μια περίοδο που ο μπαμπάς πορθυπουργού ανακοίνωσε ότι θα έκαιγε στην υψηκάμινο όλους τουςφακέλους των κομμουνιστών και των εξορισμένων και κυνηγιμένων;
θυ μάσε τι χαρά έκαναν αυτές οι ψυχές;
Που να χώραγε ο νούς τους ότι όλο αυτό το χαρτομάνι θα χώραγε σε ένα τόσο δα τσιπάκι του υπολογιστή.

takis tyrtaios είπε...

Σχετικό-άσχετο.
Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε με τον Ανωμερίτη??
Παιδιά οι κουμπάροι είναι παρθένες μπροστά του.

Φώντας είπε...

tiktos
Κοίταξε ρε αδριφάκι τικτε.
Ο φάκελλος για κάθε αγωνιστή ήταν παράσημο. Είχε το κεφάλι ψηλά γιατί δεν λάμβανε μέρος στο πανηγύρι των προσκυνημένων, αντίθετα το πολεμούσε. Εξ άλλου πως θα ξεχώριζε από τον γλείφτη και τον χαφιέ. Ο μπαμπάς και η παρέα του ήξεραν τι έκαναν. Δεν τα έκαψαν, αμόλησαν μελάνι. Ευτυχώς που καρφώνονται πια από μόνοι τους στο δίκτυο γιατί για μεγάλη περίοδο φόραγαν την προβιά του αγωνιστή, του προοδευτικού ακόμη και του ανθρώπου.

Φώντας είπε...

takis tyrtaios
Έλα ρε Τάκη πως κάνεις έτσι. Τόσα σωσίβια για το λαό υπάρχουν. Βάλε πάγκαλο, πολυζωγόπουλο, τζουμάκα, αρσενιάδες γιούς μανάδες πατεράδες, τζάκρη, ξενογιανακοπούλου, βάσω, φώφη,τίνα, δίνα, ξινά. Προσωπικά θα ακουμπήσω στο λαϊκό αγωνιστικό σωσίβιο που φέρει την επωνυμία πεταλωτής.

takis tyrtaios είπε...

Με κάλυψες,έχασα το δάσος!

ΟΧΙΑ είπε...

Εγώ αν πέσω στον Ατλαντικό και μου πετάξουν σωσίβιο με όνομα "Πεταλωτής" θα πάρω αγκαλιά τον διερχόμενο καρχαρία. Το υπογράφω.

ΟΧΙΑ είπε...

Γύρισε ο Πλάτανος!

Φώντας είπε...

takis tyrtaios
Τάκη
Έχω λύσεις για όλα γιατί η "δημοκρατία" τους είναι ένα αδιέξοδο.

ΟΧΙΑ
Ο χορτασμένος καρχαρίας δεν τρώει. Ο "ιδεολόγος" σοσιαλιστής δεν χορταίνει. Σοφή η επιλογή σου Οχιά. Το είδα...έγραψε πάλι ο φιλόσοφος.

WishmasteR είπε...

νεο-πασοκιές τις λέμε τώρα αλλά οι μέθοδοι είναι παλαιοί και τα μυαλά απαρχαιωμενα, δυστυχώς... καλό κουραγιο μας εύχομαι και "καλά Χριστουγεννα" σε αυτούς, τους Σοσιαλιστες Δεξιούς και τους δήθεν αριστερους...
Καλά κρασιά παιδια...

ελιτσα είπε...

taki Tyrtaie

Μήπως γνωρίζεις ποιοί τον βοήθησαν να σπουδάσει τον Ανωμερίτη?

Ανώνυμος είπε...

@Ελίτσα
Δεν το γνωρίζω.
Έχω διαβάσει για τη Γυάρο,και απο κεί και πέρα τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά για το πέρασμα του απο το Γεωργίας.
Τάκης

ntina είπε...

O Φώντας το Ελληνάριον και οι bloggέρων

Ανώνυμος είπε...

και γιατί όχι "ο Φώντας το Ελληνάριον και ο bloggέρως;"
και γιατί όχι "ο Φώντας κτλ και ο bloggαίρων;
Ευχές και να προσέχετε!
Μ

Ντίνα είπε...

Ευχές, καλή Ανάσταση...
Και θα προσέχουμε ... τον κώλο μας..