Θάλεια

Μη με παρεξηγήσετε αλλά τη γουστάρω σαν τρελός. Πεθαίνω για πάρτι της και θα έκανα κάθε θυσία να βρεθώ μαζί της. Θέλω να με πάρει μια φορά στην αγκαλιά της να τραγουδήσουμε, να γλεντήσουμε, να το ρίξουμε έξω ρε αδερφέ. Είναι αυτή που μου φτιάχνει το κέφι. Είναι η θεά μου, είναι η μούσα μου. Ειδικά όταν σκαρώνω κάποια τραγούδια μέσα στην τρελή χαρά του κεφιού αυτή αντί να με διαολοστείλει, με θωπεύει και με προστατεύει. Μάλιστα μου κάνει και τρελίτσες αλλά όταν συνέρχομαι δεν θυμάμαι τίποτε. Τρελαίνομαι όταν τη βλέπω στεφανωμένη με κισσό και το διάφανο πενιουάρ να αφήνει τα απόκρυφα θεϊκά σημεία του κορμιού της ακάλυπτα στα παμφάγα μάτια μου.
Θέλω να με πάρει κοντά της να γίνω δούλος της και να την υπηρετώ σαν σκυλάκι, σαν σκλάβος του πασά, σαν βαρκάρης του Βόλγα, σαν κομματόσκυλο. Τέλος πάντων θέλω να ασκήσει όλη την εξουσία της επάνω μου.
Όλα αυτά μέχρι χτες που άκουγα το όνομά της και ανατρίχιαζα γιατί ήμουνα τρελός και παλαβός με την κόρη του Δία, με την μούσα των ονείρων μου. Μάλιστα πολλές φορές σκέφτηκα να τη ζητήσω από τον μπαμπά της αλλά με σταμάτησαν οι κεραυνοί που κρατάει στο χέρι. Δεν ξέρω αν τους έχετε δει αλλά είναι κάτι κεραυνοί σαν βοοπέη.
Στην αποκαθήλωση του έρωτά μου έπαιξε σημαντικό ρόλο το όνομα κάποιας Θάλειας που κυκλοφορεί ευρέως τον τελευταίο καιρό. Είναι τοποθετημένη σε θέση εξουσίας από τον γιο του μπαμπά και εγγονό που τελευταία παίζει κι αυτός με το καραβάκι που του χάρισαν οι δικοί του. Από την θέση αυτή βγήκε και είπε πολλά. Έτσι αναγκάστηκα να μάθω τα λεγόμενα της και να δω την «μορφολογία» της. Αν σας πω ότι έπαθα πλάκα δεν θα με πιστέψετε.
Τα «πονήματα» της κυρίας δεν είναι ακριβώς για γέλια αλλά σηκώνουν πολύ συζήτηση. Βαρεθήκαμε όμως να είμαστε μια ζωή στην κουβέντα κι από έργα τίποτε.
Για να αντιμετωπίσει κάποιος όλες αυτές τις καταστάσεις πρέπει να είναι αργόσχολος ή κρατικοδίαιτος σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως η εν λόγω κυρία. Εξ άλλου κάποτε πρέπει να σταματήσουμε τις συζητήσεις και να κάνουμε και δύο δράμια δουλειά. Αυτό βέβαια οι κρατούντες δεν μπορούν να το καταλάβουν ένεκα η αδυναμία των εγκεφαλικών εγκαταστάσεων.
Δηλαδή με λίγα λόγια έχουμε λύσει τα άπειρα και χρόνια προβλήματα της υγείας της παιδείας και άλλων κακών και πρέπει σώνει και καλά κατά περιόδους να βγαίνει κάποιος με εντολή της εξουσίας να κάνει τα δικά του. Οι λόγοι είναι για μια ακόμη φορά εμφανείς. Θέλουν κάτι να περάσουν; Θέλουν κάτι να στήσουν; Κάτι θέλουν να κάνουν τέλος πάντων.
Πέραν των «σκέψεων» και αναλύσεων της κυρίας που αντιμετωπίζονται και από μαθητές πρώτης δημοτικού, εκείνο που πέρασε απαρατήρητο είναι η καταπληκτική της δήλωση ότι : «στο πρόσωπό μου πλήττεται η δημοκρατία».
Αυτή και μόνο η δήλωση, δηλώνει κάποια διαταραχή. Κανένας από τους εξωνημένους και προσκυνημένους διανοούμενους αυτού του τόπου δεν βγήκε να της πει. Μα τι λες κυρά μου;
Είναι δυνατόν να ταυτίζεσαι με ένα σύστημα διακυβέρνησης; Με ποια δημοκρατία είσαι ταυτισμένη εν ολίγοις; Με την Ελληνική; Ποια από όλες; Την Μεταξική; Την παπανδρεοκαραμανλομιτσοτακική; Την Παπαδοπουλική; Όλες δημοκρατίες λέγονται. Για να μη σε πάω λίγο πιο μακριά, όπως ας πούμε στα σοβιέτ, στη λατινική Αμερική, στα ανατολικά στα δυτικά, στην Κίνα. Παντού ο όμορφος αγγελικός κόσμος δημοκρατία λεει ότι έχει.
«Η ταύτιση είναι μια ψυχολογική διαδικασία, με την οποία το υποκείμενο αφομοιώνει μια ή περισσότερες ιδιότητες ή χαρακτήρα κάποιου άλλου ατόμου και μεταβάλλεται είτε μερικώς είτε ολικώς.»
Έτσι λεει η επιστήμη. Εσείς με τι ακριβώς έχετε ταυτιστεί και το χτυπάνε στο πρόσωπό σας;
Αν σκεφτούμε αυθαίρετα ότι έχετε ταυτιστεί με το πρόσωπο του εργοδότη σας, να σας θυμίσω ότι πρόκειται για κληρονομικώ δικαιώματι άνακτα. Αυτό σημαίνει ότι και με «δημοκρατικές διαδικασίες» κάνουμε ότι γουστάρουμε.
Αν πάρουμε την περίπτωση ότι υποπέσατε σε ένα λεκτικό λάθος, τότε αν μπορείτε σκεφτείτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η ταύτιση κάποιων αηδιασμένων ανθρώπων με τα καμώματα του κάθε πληρωμένου φερέφωνου της εξουσίας.
Αν τελικά την «είδατε» Λουδοβίκος και φωνάζετε το κράτος είμαι εγώ, κάντε κάτι και γι αυτό το ταλαίπωρο κράτος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δουλοπάροικοι που αρμέγετε κάθε λίγο και λιγάκι.
Ξέρετε κάτι κυρία Θάλεια μου; Αν ο Λεωνίδας είχε ταυτιστεί ως υποκείμενο με τους «άλλους» που ξεκοκάλιζαν τα «δώρα» των Περσών, δεν θα είχατε να πουλήσετε ούτε ένα εισιτήριο σήμερα για κανένα μουσείο. Επίσης να ξέρετε κάτι κυρία μου, υπάρχει και το όχι σ’ αυτή τη ζωή. Αυτό που είπε ο στρατηγός Κατσιμήτρος στους καλοθρεμμένους κώλους των επιτελικών γιατί δεν ταυτίστηκε μαζί τους.
Τελικά η Ελλάδα σήμερα δεν έπρεπε να βράζει από τα «πονήματά» σας αλλά από την δήλωσή σας και από τα καμώματα όλων των αμειβομένων από μια πατρίδα που την έχετε καταρρακώσει τόσο ως κράτος όσο και ως «ψυχή».
Αλήθεια τι θα κάνετε όταν ο εργοδότης σας αποχωρήσει κάποτε από την εξουσία; Θα πολεμάτε για τη δημοκρατία που έχετε ταυτιστεί μαζί της; Αφού πήρατε τις ιδιότητες και τον χαρακτήρα της να σας θυμίσω πάλι ότι πρόκειται για μια «δημοκρατία» που είναι η πιο διεφθαρμένη σύμφωνα με έρευνες επιστημονικές αλλά και τα λεγόμενα του αφέντη σας που «θέλει» να χτυπήσει τη διαφθορά.
Πάντως πρέπει να είσαστε παγκόσμιο φαινόμενο που βγαίνει και ομολογεί δημόσια ότι θέλει να ταυτιστεί με τη διαφθορά. Όμως σε ένα λαό που του πετάς το καρότο μπροστά κάνεις και λες ότι θέλεις.
Α... και κάτι τελευταίο η «Ελληνική Δημοκρατία» πραγματικά έχει το πρόσωπό σας σήμερα, καλά κάνατε και ταυτιστήκατε μαζί της.
Share:

19 σχόλια:

ΟΧΙΑ είπε...

Δε ξέρεις πόσο χάρηκα που της τα είπες. Ο επίλογός σου βέβαια όλα τα λεφτά. Θέλω απλά να δώσω μία γροθιά στα μούτρα της δημοκρατίας. Να δω, ρε παιδί μου, αν αυτή η δημοκρατία έχει αίμα!

simple man είπε...

Το σίγουρο είναι ότι κάτι ετοιμάζουν και έριξαν σαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης την Θάλεια του εφιάλτη σου.
Είναι τόσο ηλίθιοι, θεέ μου, ή είναι περισσότερο απ' ό,τι ξέρουμε;

ελιτσα είπε...

Τί μας περιμένει πάλι..
Για να πώ την αλήθεια εγώ περίμένω κανά γιουρούσι άγριο για να δικαιολογήσουν κανέναν ανασχηματισμό..

τάκης τυρταίος είπε...

Να αγιάσει ο στόμας σου!
Το να σε θεωρούν κρετίνο οι κρετίνοι
ξεπερνά τα όρια της υπομονής μου.
Δεν ξέρω αλλά τέτοια υποτίμηση από
"δημοκράτες" μυρίζει άσχημα.

Iptamenos Ollandos είπε...

Μα να χαλάσει τέτοιος έρωτας αδελφέ από μια παρακρουνιαρισμένη; Δεν ξέρεις πόσο χαρούμενος είμαι ώρες-ώρες που βρίσκομαι μακρυά από τέτοιες δημοκρατικές δηλώσεις...

Μια φορα κι εναν τρελο... είπε...

Εγώ πάντως θα πάρω αυτή με τον κισσό!
Η άλλη - η της δημοκρατίας - μου προκαλεί κάτι αντιδράσεις που μου θυμίζουν αλλεργική αντίδραση...

tiktos είπε...

Είπα και γω ρε αδριφάκι Φώντα με τη μούσα σου,καθότι και διότι η άλλη μούσα θέλει ξούρισμα αδριφάκι μου.
Τώρα θα σου έλεγα με τι έχει ταυτίστει το πρόσωπό της αλλά θα κριθεί ακατάλληλων δια ανηλίκους. Πάντως έχει σχέση με εκσπερμάτωση.
Και στο κάτω κάτω αν κάποιος θέλει να μάθει κάτι τις παραπάνω ας διαβάσει Σιμόπουλο και Ραφαηλίδη, δεν μας έλειπε και μια θάλεια μούσ(ι)α.
Αλλά βλέπεις πλήττεται η προσωποποίηση της δημοκρατίας.
Αλλά και γιατί τώρα;
Σε τι αποσκοπεί;
Βαρέθηκα αδριφάκι Φώντα να βλέπω τον κάθε βολεμένο στο δημόσιο να γίνεται συγγραφέας ή ποιητής (βλ. Καλπούζος).Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν ;

Α... και κάτι τελευταίο η «Ελληνική Δημοκρατία» πραγματικά έχει το πρόσωπό σας σήμερα, καλά κάνατε και ταυτιστήκατε μαζί της.

kakalon είπε...

Θα μας αποζουρλάνουν εντελώς. Πάντως έχεις δίκιο Φώντα, είναι ίδια η δημοκρατία.

Φώντας είπε...

ΟΧΙΑ
Φυσικά και έχει αίμα. Αυτή την περίοδο είναι πράσινο.

simple man
Πάντα κάτι ετοιμάζουν οι υποτακτικοί. Κάνε καμιά εκπομπή με σατυρικά.

ελιτσα
Οτι γουστάρουν θα κάνουν. Βλέπεις κανέναν να αντιδρά;

τάκης τυρταίος
Τάκη το κρετίνος είναι λίγο. Το προσκυνημένος κομματοσκυλοκρετίνος πάει καλλίτερα.

Iptamenos Ollandos
Μ' έκανε και μαράζωσα αδερφέ. Ευτυχώς που είσαι μακρυά από τη "δημοκρατία" αλλιώς τη γλύκα της νοσταλγίας θα την είχε αντικαταστήσει μια μόνιμη κατάθλιψη.

Μια φορα κι εναν τρελο...
Θα σκοτωθούμε, αν τολμήσεις να τα "ρίξεις" σ' αυτή με τον κισσό. Ρίξε κανένα γιαούρτι στην άλλη να ξεθυμάνεις.

tiktos
Έτσι είναι αδριφάκι ποιός να ασχοληθεί με Σιμόπουλο και Ραφαηλίδη όταν ακόμη και στην ουρά για να γλύψει κατουρημένες ποδιές τα μπούτια της μενεγάκη σκέφτεται.
Αυτό το καλπούζο τι είναι ρε αδριφάκι;

kakalon
Ναι την είδα που την τράβηξες φωτογραφία. Που την πέτυχες ρε Dr την ομορφιά;

tiktos είπε...

Καλπούζος=ποιητής-εφοριακός

καλωδιο είπε...

Τώρα σύντροφε που έπιασες τα αρχαία θηλυκά μπορώ να κάνω πάλι (με το θάρρος της πρώτης που πραγματώθηκε)μια παραγγελία.
Κάτι σε Υπατία θα ήθελα.
Βγαίνει και ελληνοχριστιανικό το θέμα που το έχεις.

Φώντας είπε...

Σύντροφε αν και μου ξυπνά δυσάρεστες αναμνήσεις θα γίνει επειδή όπως ξέρεις γουστάρω και τις παραγγελιές.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι αφιερώνοντας κείμενο, σε κάποια που ούτε ο σαβουρογάμης Δίας θα έριχνε δεύτερη ματιά, θα τον εξευμενίσεις για να σου κάτσει η κανονική Θάλεια, τι να πω. Είσαι πολύ απελπισμένος..... :)

WishmasteR είπε...

εγώ θα κρατησω τη φράση σου¨: "Όμως σε ένα λαό που του πετάς το καρότο μπροστά κάνεις και λες ότι θέλεις"
Αυτό μου αρκεί... πάντα τέτοιες αναρτήσεις...

Φώντας είπε...

ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ
Φοράδα θα κάνω τα πάντα για τη Θάλεια μου. Θα αφιερώσω κείμενα ακόμη και στην ομορφιά της β. παπανδρέου και της μπιρμπιλοταταμπούς που λέει και ο τικτος, αρκεί να ξεγελάσω τον σαβουρογάμη.

WishmasteR
Αδερφέ κράτα ότι θέλεις εκτός από τη Θάλεια μουυυυυυυ.

Rodia είπε...

Αχ αχ αχ, τσιμπησα ενα λαθακιον: διαφανον πενιουάρ, μαλλον εννοεις γιατι μπουντουάρ ειναι ο χωρος αποθηκευσης ενδυματων και ενδυσης των κυριών...
Κατα τα λοιπα, ολα σωστα!:)

Ανώνυμος είπε...

fwnta mia thalia thea tin exw gnorisi kai tin exw stin agalia mou sinexeia kai tin paw boltes sta perata tou kosmou
den kserw an milame gia tin idia thalia
gia tin allin omws kserw gia pia milas
gia kapia pou ergazete to yp.paideias

e afti egrapse
(σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
afto to psiloratsismos me trelane
ton ratsimo tha tis ton afisw ktimatis
ton psilo tha ton dexomouna poli efxasritos
na exete ygia

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να γελάσω ή να κλάψω;

Γεια σου ρε μάγκα Φώντα, πες τα γαμώ την αγανάκτηση

Φώντας είπε...

Rodia
Ναι είναι λαθάκιον και πρέπει να το διορθώσω Ροδιά μου. Που να τα θυμάμαι πάει καιρός που δεν τα χρησιμοποιώ ο ταλαίπωρος. Να είσαι καλά και ευχαριστώ.

Ανώνυμος
Είσαι τυχερός που είσαι με τη Θάλεια σου.
Για το άλλο ψιλορατσιστικό. Μάλλον ψιλοτρίχες στα άχυρα γυρεύουν για να μας θολώσουν τα νερά.
Δηλαδή όλοι εμείς οι ηλίθιοι περιμέναμε μια φωστήρα να μας πει τι είμαστε. Ε λοιπόν εγώ είμαι μαμελούκος από την ουαγκανταλαχάρα.

kommatoskylo
Το δηλώνω πάνω πάνω εδώ είναι ιστορίες κλαυσίγελου κομματόσκυλο.
Η αγανάκτηση βιάζεται πολλάκις εδώ σε τούτη την πατρίδα. Ευχαριστώ.