Αχιλλεύς

Για να εξηγηθούμε από την αρχή, ειδικά για τις κυρίες που τυχόν θα ρίξουν μια ματιά στο ταπεινό αυτό κείμενο, ο Αχιλλεύς ο δικός μας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον κακομούτσουνο τον Μπράντ Πήτ. Ο δικός μας πέρα από ήρωας ήταν και παιδαράς μα πάνω απ’ όλα Έλλην. Βέβαια και τότε που κάναμε το μάθημα στο δημοτικό ενώ τον θαυμάζαμε και θέλαμε να του μοιάσουμε αν κανένα κοριτσόπουλο (ειδικά ο έρωτας) τον έβλεπε όμορφο, κακομούτσουνο τον βγάζαμε κι αυτόν. Τώρα που μεγαλώσαμε και όλες οι γυναίκες είναι ξετρελαμένες με τον Μπραντ Αχιλλέα ενίοτε τον αποκαλούμε και αδερφή μειδιάζοντας.
Τι να κάνουμε μάλλον η ζήλια και το ιδιοκτησιακό «ερωτικό» μας μετερίζι, μας κάνει να αμυνόμαστε εκτοξεύοντας προσβολές κατά την γνώμη μας, λες και οι «ιδιοκτησίες» μας θα αλλάξουν γνώμη και «ορέξεις» για τον Μπράντ Αχιλλέα.
Φαντάζομαι όλοι πόνεσαν όταν το βέλος καρφώθηκε στην φτέρνα και το είδωλό μας έγειρε και πήρε μαζί του την παλικαριά και την περηφάνια που νιώθαμε από τις νίκες του. Μάλιστα εγώ τα έβαλα με τη μαμά Θέτιδα και την έβριζα χυδαία γιατί τον κράταγε από την φτέρνα όταν τον βούτηξε στην Στύγα για να τον κάνει άτρωτο.
Χάθηκε κυρά μου να τον πετάξεις μέσα και μετά με δυο απλωτές να τον βγάλεις έξω;
Αυτό το μοιραίο λάθος σκορπίζει ακόμη και σήμερα τη θλίψη στην καρδιά κάθε Ελληνόπουλου που βλέπει πόσο άδοξα έπεσε ο ήρωας.
Μαθητής του κενταύρου Χείρωνος, έμαθε πολλά για την τέχνη του πολέμου. Το πεπρωμένο του ήταν να γίνει ήρωας. Η μαμά πέρα από την χαζομάρα που έκανε, για να τον προφυλάξει από τον πόλεμο τον έστειλε στην αυλή του Λυκομήδη στη Σκύρο να καθίσει, μεταμφιεσμένο σε κορασίδα. Εκεί ανάμεσα στις κορασίδες έπεσε σε έρωτα βαρύ για την κόρη Διηδάμεια και της έκανε δώρο τον χαριτωμένο Νεοπτόλεμο. Όταν τα άλλα παιδιά τον έψαχναν γιατί τον είχαν ανάγκη να πάνε κατά την Τροία για τα μάτια της ωραίας τραπέζης που διέθετε πολύ φράγκο, έσκασαν από το κακό τους. Δεν θα τα πάρουμε χωρίς αυτόν φώναζε ο αρχηγός Αγαμέμνων. Έτσι αμόλησε τους Οδυσσέα και Αίαντα τον Τελαμώνειο για να τον βρούν. Κάποιος ρουφιάνος (καλή δουλειά από τότε) τους σφύριξε το μυστικό και μεταμφιεσμένοι σε εμπόρους κοσμημάτων, σουτιεν, στρινγκ και άλλων γυναικείων αξεσουάρ πήγαν εκεί που ζούσε ως κορασίς. Άπλωσαν την πραμάτεια τους και ενώ οι κορασίδες ούρλιαζαν μια τα έγραφε σ αυτά που έκρυβε κάτω από τα πέπλα της. Τι κάνει νιαου-νιάου; Ο Αχιλλέας. Του έταξαν λαγούς με πετραχήλια και κίνησε για το πεπρωμένο του.
Νίκησε μάχες πολλές στην Τροία και έφερνε πολύ πράμα από λάφυρα στον Αγαμέμνωνα. Κάποια στιγμή μετά από δέκα χρόνια αφού ο άπληστος Αγαμέμνων του πήρε ακόμη και μια γκόμενα που είχε την Βρισηίδα, τα πήρε στο κρανίο και έκανε απεργία πολέμου. Μια ζωή εγώ δουλεύω σκέφτηκε και αυτός τρωει, αϊ στο διάολο να σας δούμε τώρα. Τούς έριξε χοντρά μπινελίκια και άραξε. Αυτά τα πέρασαν ξώφαλτσα στο σχολείο ότι τάχα τσαντίστηκε λίγο και λοιπά. Δεν μας είπαν ποτέ για τα χοντρά μπινελίκια που έριξε.
Η αλήθεια είναι ότι προβληματίσθηκα σφόδρα γιατί δεν χώραγε στο μυαλό μου ότι αυτός ο παιδαράς θα τσαντίζονταν για μια γυναίκα και θα έβριζε σαν καραγωγέας το βασιλόπουλο. Τότε έπεσε στα χέρια μου ένα σπάνιο βιβλίο που το έκλεψε ένας ερευνητής από τα υπόγεια του Βατικανού και περιέχει την πραγματική Ιλιάδα και όχι αυτά που μας τάιζαν στα σχολεία. Τελικά μόνο στα υπόγεια μπορεί κανένας να βρει την αλήθεια και ειδικά του Βατικανού.
«Ο τρωικός πόλεμος κατ αρχάς κρατάει μέχρι τις ημέρες μας. Δηλαδή κοντά εκατόν ογδόντα χρόνια. Δεν ήταν φυσικά επεκτατικός πόλεμος αλλά η συμφωνία λαού και αρχόντων- βασιλέων για μάχες που θα έκαναν περήφανο έναν λαό να ζει με αξιοπρέπεια. Όλα ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και ο λαός ρίχτηκε στις μάχες, μάλιστα πολλές άρχισε να τις κερδίζει και ρίγη υπερηφάνειας διαπερνούσαν το έθνος από άκρη σε άκρη. Μάτωνε ο λαός, μάτωνε και ο Αχιλλέας που τους οδηγούσε να μαζεύουν φασούλι το φασούλι για να χτίσουν μια Ελλάδα υπερήφανη. Τα χρόνια πέρναγαν και ο πόλεμος να μη σταματά. Πριν λίγο καιρό ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων αφού τους είπε ότι τα λεφτά από τα λάφυρα των πολέμων υπάρχουν, άλλαξε και τους είπε ότι δεν υπάρχει μία. Βγήκαν και κάτι βελανιδοφάγοι και έκαναν ρεντίκολο τους Έλληνες. Ο λαός έπαθε πλάκα αλλά μαθημένος τόσα χρόνια σε κακουχίες που είχαν μετατραπεί σε ευδαιμονία δεν αντέδρασε. Ο Αχιλλέας ματωμένος ένα απόγευμα που έκατσε να πιει μια μπυρίτσα, τρελάθηκε που ζήταγαν ακόμη και από αυτόν να πληρώσει γι αυτά που έφαγαν οι βασιλείς και οι παρατρεχάμενοι. Τότε σηκώθηκε και πήγε με το σπαθί του και κατέλαβε την κρατικοδίαιτη ΕΡΤ. Έκανε σύνδεση με όλα τα κανάλια στο δελτίο των οκτώ και με τα νεύρα τεντωμένα άρχισε τα μπινελίκια.
-Ρε άχρηστε που μάζεψες τις μαριονέτες να κυβερνήσεις από ποιόν ζητάς θυσίες; Χρόνια και χρόνια αυτό κάνουμε ρεμπεσκέ άνοε υιέ του πατρός σου που με δανεικά αγόρασε μια καλύβα. Ρε παπάρες φάγατε και τώρα μας το παίζετε θλιμμένες κορασίδες; Εσείς ρε δεν κυβερνάγατε και μας λέγατε ότι οι αριθμοί πάνε καλά; Βρε απάτριδες εσείς δεν θρέψατε αυτό το τέρας του δημοσίου που μας καταπίνει; Εσείς ρε ανδράποδα δεν ζούσατε και ζείτε μέσα στη χλύδα;
Το τι μπινελίκι έριξε δεν λέγεται. Έφτασε να βρίζει ακόμη μέχρι Μαυροκορδάτο. Άφρισε το στόμα του από την τσαντίλα και τις βρισιές. Ο λαός παρακολουθούσε αναπαυτικά από τους καναπέδες και το ευχαριστιόταν που τα έλεγε χύμα στους άχρηστους. Οι πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικα είχαν πάρει φωτιά από παραγγελίες γιατί επί πέντε ώρες έριχνε και κανένας δεν κουνιότανε από τον καναπέ.
Κάποια στιγμή σταμάτησε, ήπιε λίγο νερό και γύρισε τα μάτια του που έβγαζαν σπίθες πάνω μου. Θεέ μου, φοβήθηκα μα τον Δία. Τότε το πρόσωπό του σκλήρυνε και με ουρλιαχτό πόνου μου είπε:
-Εσύ βρε μαλάκα δεν καταλαβαίνεις τίποτε;»


Αφιερωμένο σ’ Εσένα και τον Αχιλλέα μας.
Share:

10 σχόλια:

simple man είπε...

...δυστυχώς τίποτε.
Τα σέβη μου.

Iptamenos Ollandos είπε...

Ντιπ αδελφέ.
Πρέπει να έχεις @@ για να θυμώσεις για το δίκιο σου ενάντια στον ισχυρό που κάνει τη δύναμη του δικαιοσύνη. Εμείς δυστυχώς είμαστε ευνουχισμένοι από σχολεία και τηλεοράσεις...

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

grrrrrrr-gggggggr...

φώντα μου...!?!
ψαράκια μου υποσχέθηκες εψές

και όχι
ότι θα μας ψήσεις
το ψάρι στα χείλη.....

τί είναι τώρα αυτά
με τις "ωραίες ματαιότητες"
του αχιλλέα..???

υγ1.κάλεσα και τον τίκτο
στο "φτωχικό μας δείπνο"
κανόνισε..

ΟΧΙΑ είπε...

Κύριε Φώντα....σας αγαπώ

Rodia είπε...

Εμενα, κυριε Φωντα, ποτε δεν μου αρεσαν οι ωραιοι. Ιδιως αυτος ο Αχιλλεας μου εδινε στα νευρα!
Εχω προβλημα; :))

Φώντας είπε...

simple man
Τίποτε αγαπητέ simple τίποτε απολύτως.

Iptamenos Ollandos
Ευνουχισμένοι δαρμένοι και προδομένοι
μια ζωή Ιπτάμενε

bbimbo
Λοιπόν καλά έκανες και φώναξες και τον τικτο να του πούμε όμως να φέρει και μαυροφάσουλα να περιποηθούμε και κανέναν άλλον αγαπητέ bbimbo.

ΟΧΙΑ
Κυρία μου αυτά λέτε και κάνετε Αχίλλειο πτέρνα την καρδιά μου.

Rodia
Όχι βρε Ροδιά μου ισα ισα που θα γλυτώσεις να ακούς και τα περί κακομούτσουνων και άλλα. Τυχερή λοιπόν.

tiktos είπε...

Αδριφάκι Φώντα,γιατί παντα πρέπει να βρίσκεται μια πόρνη Αθηνά να μας κρατά από τα μαλλιά όταν από την αγανάκτηση κοντεύουμε να κόψουμε το λαρύγγι του κάθε Μέμου, και μας αφήνονται μόνο τα μπινελίκια θαρρώντας πως κάτι κάνουμε;

Μια φορα κι εναν τρελο... είπε...

α... είναι παιδαράς, έχει και λέγειν... τη φτέρνα ποιος τη χέζει...

τι; αν κατάλαβα;
γιατί ήταν να καταλάβω κάτι;

Φώντας είπε...

tiktos
Αδριφάκι Τικτο
Άστα να πάνε. Η θεά είναι σοφή και μας κρατάει γιατί μάλλον λάθος λαρύγγι θα κόψουμε. Το πρόβλημα δεν είναι τελικά Ο Μέμος της πολιτικής. Αλλά ο Μέμος της διπλανής πόρτας, που τώρα πια, ζει ψηφιακά.

Μια φορα κι εναν τρελο..
Μαμουφι μου από τη φτέρνα μπορεί να χαθεί ο παιδαράς και μετά άντε να βρούμε άλλον. Το είδος σήμερα είναι προς εξαφάνισιν.

Σωστά, πως να καταλάβουμε; Πύργος της ΒΑΒΕΛ η κατάσταση

WishmasteR είπε...

Το πρόβλημα με τον Αχιλλέα είναι ότι λατρεύτηκε και συνεχίζει να λατρευεται σαν Θεός απο εμάς τους κοινούς θνητούς, τους προβατοποιημένους άβουλους αλλά και τους ψηφιακούς επαναστάτες.
Να φανταστείς εγώ κάθε χρόνο στης 31 του Φλεβάρη επισκέπτομαι το επίνειο του, εδώ πιο κάτω κοντά στη Θάλασσα, και προσφέρω ευλαβικά τη Θυσία μου ζητώντας τη φώτιση του. Φέτος με πονεμένη καρδιά του ζήτησα να προστατέψει την Ελλάδα απο τους διεθνείς κερδοσκόπους που λέει και ο ΓΑΠ και ξέρετε τι μου απάντησε? ¨"Ενας παιδαράς σα και μένα τον Μπραντ-Αχιλλέα έχει άλλες προτεραιότητες. Εχω να γυρίσω ένα καυτό φιλμάκι με τη Βρισηίδα-Τζουλια και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ. Θα το δεις στα κανάλια και θα με θαυμάσεις αφού ετσι θα λυθούν όλες σου οι αγωνίες μέσω του αυνανισμού" Αυτα μου είπε ο Αχιλλέας και εξαφανίστηκε απο μπροστά μου και εγώ ακολουθώντας την σοφή οδηγία του αναζήτησα το θεο Αυνάν για να μου δώσει λύση στο μέγα πρόβλημα της διεθνούς κερδοσκοπιας και διεπίστωσα οτι μας κυβερνούν μαλακιοφόροι...
τα σέβη μου...