Σάτυροι

Οι Σάτυροι, λένε οτι ήταν όντα μυθικά  της ελληνικής μυθολογίας. Από τη μέση και πάνω ήταν σχεδόν ανθρωπόμορφοι, φαλακροί και με μυτερά αυτιά, ενώ είχαν πόδια και ουρά τράγου. Ήταν χαρά θεού πλάσματα και όλη μέρα δεν είχαν άλλη ασχολία από το να τραγουδούν να πίνουν κρασάκι και να κυνηγάνε όμορφα κορίτσια (σαν την μπιρμπίλη). Για να "ρίξουν" τα κορίτσια έκαναν πολλά κόλπα εντυπωσιάζοντας τας κορασίδας αι οποίαι μετά έκαναν διάφορες χαριτωμενιές με τους παιχνιδιάρηδες Σατύρους.
Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και στην φωτογραφία που τράβηξε άγνωστος καλλιτέχνης την ώρα που ένας Σάτυρος έκανε κόλπα σε ένα κορίτσι. Η φωτογραφία αυτή έκανε πάταγο την εποχή εκείνη γιατί ο καλλιτέχνης εκβίαζε τους Σάτυρους οτι θα την δώσει στην δημοσιότητα αν δεν του πασάρουν κι αυτού κανένα κοριτσόπουλο. Τότε οι Σάτυροι τα πήραν στο καραφλό κρανίο τους και ντύθηκαν με άσπρα πουκάμισα και μαύρα γιλέκα. Πήγαν χαράματα και του χτύπησαν το κουδούνι.

-Κατέβα σου κλέβουν τον αραμπά. Του είπαν.
Τότε εκείνος κατέβηκε και τον βάρεσαν με δυο βαρέλια κρασί στο κεφάλι αφήνοντάς τον στον τόπο.
Χαμός εγένετο μετά για την απανθρωπιά και την αγριότητα των Σατύρων αφού οι αθεόφοβοι χρησιμοποίησαν τα βαρέλια του Διονύσου για το έγκλημα.
Λόγω του οτι οι άνθρωποι δεν μάσαγαν πως έγιναν έτσι τα πράγματα και έκαναν διάφορους συνειρμούς, για να τελειώνει το θέμα πήγαν οι τότε αρχηγοί του κράτους στο μαντείο των Δελφών.
Στο πι και φι η Πυθία αφού ήπιε τα δικά της, γιατί το κρασί και άλλα ηδύποτα την πείραζαν στη χολή, έδωσε την απάντηση.
-Ρε σεις έτσι έγιναν τα πράγματα ακριβώς να το πιστέψετε. Εξ άλλου υπάρχει και το δεδικασμένο από την μυθολογία. Ξεχάσατε ρε χαμούρια την 17η Νοέμβρη; Τον κουφοντίνα και τον ξηρό; Το σαρανταπεντάρι που βρόνταγε όπως οι κεραυνοί του Δία; Και μη μου πείτε που είναι το σαρανταπεντάρι οεεοο γιατί θα σας χέσω πατόκορφα. Ξεχάσατε ρε πως τους τσάκωσε παραμονές ολυμπιακών αγώνων ο σύντροφος μιχαλάκης;
Να είσαστε σίγουροι για ένα πράγμα ρε ακαμάτηδες. Πως οι ένοπλοι επαναστάτες στην Ελλάδα κάνουν καλλίτερα κόλπα από τους Σάτυρους όταν είναι να ρίξουν τα "κορίτσια".
Share:

8 σχόλια:

ΟΧΙΑ είπε...

"Κορίτσιαααααααααα"...ο Επαναστάτης!

tiktos είπε...

Μπιρμπιλοταταμπού θες να πεις.
Αδριφάκι Φώντα,
αυτά συμβαίνουν όταν τα μανταλάκια ξεψαρώνουν και κάνουν μον΄΄οζυγο στο σύρμα.Διότι αυτοί που έχουν τα βαρέλια με τους κράσους δεν τους πολυνοιάζει να κοπανήσουν κανα δυο από δαύτα στον επίδοξο εκβιαστή.
το προτιμούν από το να του δώσουν ένα να πιει,προς παραδειγματισμόν.

WishmasteR είπε...

βρε μήπως το ήπιαν το κρασί και δεν το έριξαν στο κεφάλι?

Simple Man είπε...

Πάντα η μυθολογία, ακόμη και αυτή που εσύ γράφεις με τόση προσοχή στις λεπτομέρειες, έκρυβε τις μεγάλες αλήθειες που δεν είχε τα κότσια να σηκώσει στις πλάτες της η "πραγματική" Ιστορία.

Iptamenos Ollandos είπε...

Φοβερός...
Την καλησπέρα μου

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

αυτό το Μπιρμπιλοταταμπού,
πολύ με άρεσε τίκτε..;-)

...αγαπητέ φώντα,
από χθές προσπαθώ
να πώ μια καλησπέρα
κι' όλο μπερδεύομαι..!?!

- λές να φταίει
το "κείμενον δράμα"
ή
η ιστορία..??? -

staxti είπε...

Αγαπητέ Φώντα σύγχρονη μυθολογία.

Φώντας είπε...

ΟΧΙΑ
"Επανααααστάααατεςςς... τα κορίτσιααααα"

tiktos
Αδριφάκι
να είσαι καλά που μου θυμισες την μπιρμπιλοταταμπού, να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας.

WishmasteR
Πάντα πιωμένοι είναι.

Simple Man
Παραμύθια αγαπητέ Simple να περνάει η ώρα τα χρόνια και οι καιροί.

Iptamenos Ollandos
...και τρομερός.
Να είσαι καλά αδερφέ ιπτάμενε.

bbimbo
Φταίει μόνο η σύγχυση που έχω στον εγκέφαλο αγαπητέ bbimbo

staxti
Ναι σύγχρονη μοιρολογία αγαπητή Στάχτη.