Κνίδος η ελευθέρα

Θα πεινάσετε ρε ρεμάλια θα είσαστε πένητες και θα ψάχνετε δι’ άρτον εις τας υπεραγοράς, τέρμα ρε ζωντόβολα η καλοπέραση αν δεν ψηφίσετε εις τας εκλογάς ανθρώπους του βασιλέως των βασιλέων πολυχρονεμένου Αρταμέρκελ των Περσών.
Έκλεισε αηδιασμένος την μηχανή τηλοψίας ο Ζαφείρης ο Κνίδιος και άρχισε να ρίχνει μπινελίκια οδεύοντας προς ψιλού του. Ακόμα και την ώρα που κοίταζε με θαυμασμό τις μπουρμπουλήθρες κάνοντας κυκλάκια ουρών στην τουαλέτα, έριχνε, « ρε δε πάτε στα διάλα καθίκια που θα σκιάξετε εμάς τους Κνίδιους, όταν εσείς ρε κοθωνόμουτρα τρώγατε βελανίδια είχαμε πολιτισμό και ήρωες που ακόμα και σήμερα τους τρέμετε, ρεμάλια, ε ρεμάλια». Άνοιξε ένα χυμό κριθαριού να ξεδιψάσει και άραξε κάτω από την τέντα τσατισμένος.
Την Κνίδο ρε; Αναρωτήθηκε. Η Κνίδος ρε ρεμάλια σας έφταιξε; Ελάτε ρε μογγόλοι και θα φάτε καλά. Του Κνίδιου ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει. Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα ρε ξεφτίλες. Αυτά και άλλα σκεφτόταν για την όμορφη πατρίδα του που πραγματικά οι θεοί της τα έδωσαν όλα. 
Η πιο όμορφη χερσόνησος του κόσμου να βρέχεται από τρεις μεριές με θάλασσα που και ο Ποσειδώνας την ζήλευε και πάντα έκανε τις διακοπές του εκεί. Ακόμα και σήμερα με την ευχή της Κνίδιας Αφροδίτης τις πιο όμορφες γυναίκες διαθέτει, πλούτο και πολιτισμό που ίδρωσαν οι Κνίδιοι να αφήσουν στους απογόνους τους. 
Οι απόγονοι βέβαια το έριξαν στο σορολόπ (τρωμε από παντού) και άρχισαν να κατακλέβουν και τα δανεικά. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία διότι περνούσαν μια χαρά, μέχρι που εμφανίστηκε ο τρισκατάρατος ο Αρταμέρκελ και ήθελε να την καταλάβει να την κάνει αποικία. Κατά την συνήθεια των Περσών λάδωνε πολύ κόσμο εδώ και χρόνια και ήταν όλοι δικοί του, αλλά ήθελε και την υψηλή κυριαρχία, να ξέρει ο πλανήτης πως αυτός διαφεντεύει την Κνίδο. Αυτό βέβαια δεν το είχαν υπολογίσει όσοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια χρόνια και τώρα κάνουν τα πάντα να βγούν πάλι κυβερνήτες για να μην υπάρξει αναταραχή στην κάθοδο του Αρταμέρκελ.
Έτσι από το πρωί μέχρι το βράδυ από τας μηχανάς τηλοψίας ούρλιαζαν οι πληρωμένοι, ακόμη και τας απογόνους της Κνιδίου Αφροδίτης με το βυζί παραμάσχαλα έβαλαν να σκιάξουν τον κόσμο. «Θα μας χάσετε ρε χαζούληδες, ψιθύριζαν με νάζι, που θα βρείτε τζάμπα μπανιστήρι όλο το εικοσιτετράωρο αν δεν ψηφίσετε υπέρ της ένωσης κατακτημένων από τους Πέρσες;». 
Οι Κνιδιώτες τα έπαιξαν πραγματικά. Να μην έχουν φαγητό και Περσό (νόμισμα) το καταλάβαιναν, αλλά να μην έχουν βυζάρες χύμα όλη μέρα, ε, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Βραχμαπούδρας (θεός βαρβάρων). Κάποιοι βγήκαν και ψέλλισαν για ανεξαρτησία και κάτι άλλα, όμως τους κατακεραύνωσαν οι πουλημένοι, «ρε θα πεινάσεις από μπανιστήρι δεν το καταλαβαίνεις»; 
Χαμός έγινε και τότε μια επιτροπή σοφών που κουμαντάριζε χρόνια την κατάσταση σκέφτηκε να αποφασίσουν δίκαια τι να κάνουν. Άφησαν τους θερμόαιμους που γούσταραν ελεύθερη την Κνίδο να σκάψουν μια τάφρο στη μεριά που δεν ήταν θάλασσα οπότε αν δεχτούν επίθεση να πέσει μέσα ο τρισκατάρατος Αρταμέρκελ και να πάει στα κόπρανα μαζί με το στρατό του.
Τα έργα ξεκίνησαν και έσκαβαν όλη μέρα με πάθος, ενώ οι σοφοί κρυφογέλαγαν. Στο σημείο που έσκαβαν ήταν τίγκα στην τσακμακόπετρα και μόλις βάραγαν γκασμαδιά πετάγονταν φλόγες. Πήδαγαν σαν τις μαϊμούδες μόλις βάραγαν γιατί καίγονταν και λίγο. Τι διάολο είναι αυτό αναρωτήθηκαν, μην είναι θεϊκό μήνυμα πως θα κάψει τους άπιστους; Κόντευαν να τα παίξουν από το στράκα στρούκα. Πήγαν στους σοφούς που περίμεναν και, το και το ρε μάγκες, τι να κάνουμε; 
Ο ένας είπε να κάνουμε κυβέρνηση συνευθύνης, ο άλλος κυβέρνηση σωτηρίας, ο παραπέρα κυβέρνηση εθνικού σωσμού, μην τους ακούτε ωρύονταν η Αλέκα της Κνιδοπερισού θα φάνε το δίκιο του εργάτη. Οι θερμόαιμοι τσαντίστηκαν και απάντησαν πως αυτά είναι όλα υποταγή στον Αρταμέρκελ. Τότε πετάχτηκε ο πιο σοφός που ήταν και αριστερός από την εποχή του Ηρακλέα του ορνιθοφάγου. Μη σκοτώνεστε αδέρφια, ειρήνη θέλουμε, μη σκάτε θα στείλουμε ερώτηση στο μαντείο των Δελφών και θα μας πει τι να κάνουμε. 
Ηρέμησαν οι θερμόαιμοι και πράγματι έστειλαν αντιπροσωπεία. Περίμεναν κάμποσο γιατί δεν ήταν και δίπλα το μαντείο, έτσι μέχρι να έρθει η απάντηση έκαναν προεκλογικό αγώνα για καλό και για κακό. 
Αργούσε να γυρίσει ο απεσταλμένος και πίεζαν οι Αρταμερκελικοί να γίνουν εκλογές, οι βυζαρούδες άρχισαν μετά από εντολή να κρύβουν κάθε μέρα και από λίγο βυζί και από την στέρηση αποφάσισαν να κάνουν εκλογές. Παραμονή εκλογών φάνηκε σύννεφο σκόνης στον ορίζοντα, «έρχεταιιιι, έρχεταιιιι» ούρλιαξαν κάποιοι. 
Πράγματι έφτασε σκασμένος ενώπιον λαού και σοφών ο απεσταλμένος. «Λέγε», ούρλιαξαν λαός και σοφοί, «τι είπε το μαντείο»; Κόντευε να σκάσει από το λαχάνιασμα ο άνθρωπος και ψέλλισε «Ζεύς γαρ ‘κ έθηκεν νήσον ει ‘κ εβούλετο».
Την ησυχία που επικράτησε έσπασε η τσιρίδα της Ρεπούσιας Κνιδιώτισας «τι σκατά λέει, τούρκικα μιλάει ο μαλθακός»; Κάποιος από τους σοφούς της Τσιπρολάγνας Αφροδίτης απάντησε πως «μάλλον αμερικάνικα είναι γι’ αυτό ριλάξ πλιζ, πουτ δε κοτ για θυσία να μάθουμε». Φωνή ηκούσθη από μηχανήματος τηλοψίας τότε και είπε: 
«Μετά από επίσημη μετάφραση του υπουργείου εξωτερικών ο χρησμός είναι πως αν ο Δίας ήθελε να μας κάνει νησί, θα το είχε κάνει, γι αυτό τσάμπα σκάβουμε». Απελπισμένοι κι από την απάντηση του μαντείου οι Κνιδιώτες για να μην πάνε χαμένα και τα έξοδα έκαναν εκλογές και έβγαλαν παμψηφεί Αρταμερκελικούς παραδίδοντας την χώρα στους Πέρσες. 
Ο Ζαφείρης για μια ακόμη φορά μπροστά στη λεκάνη κάνοντας κύκλους, ουρών μετά το δέκατο κουτάκι χυμού κριθαριού και κνίζων  πάνω από το σώβρακο τα μαλθακά του σημεία, σκέφτηκε: «Ακόμα κι ο Δίας τα παίρνει Ρε πούση μου».  

 
Share:

5 σχόλια:

OXΙά είπε...

Αργείς.....αλλά όταν αρχίζεις πονάνε πολλοί πισινοί.(Να μην αργείς τόσο)

tiktos είπε...

Αδριφάκι τι ομορφιές είναι αυτές!!!

Τελικά τα παλικάρια που θα άνοιγαν το χαντάκι για να πέσει μέσα ο Αρταμέρκελ όλο μαγκιά κλανιά και τσιγάρο από ροκόφυλλο είναι.

Έχω επίσης την εντύπωση ότι την κοινή γνώμη δεν την διαμορφώνει η τρομολαγνεία του Αρταμέρκελ και των ντόπιων τσιρακίων, αλλά οι ιέρειες Ελεωνόρα και Τατιάνα.

Φώντας είπε...

Florinis Pipergias
Μεγάλε είσαι η ζωντανή απόδειξη πως η εξασθένιση των μυών του σφιγκτήρα του πρωκτού χτυπάει και τα εγκεφαλικά κύτταρα. Εδώ δεν πωλούνται πάνες ακράτειας ούτε αυτά που γυρεύει η ξεχαρβαλωμένη κολάρα σου γι αυτό τράβα αλλού για μεροκάματο.

ΥΓ. όπως σου έγραψα και αλλού που το παίζεις ανώνυμος ΔΕΚΤΗ και συνάντηση.

Φώντας είπε...

OXΙά
Απ' οτι βλέπεις ένεκα η εξασθένιση των μυών του σφιγκτήρα δεν καταλαβαίνουν τίποτε είναι αμέτρητοι οι γερμανοτσολιαδοπουσταράδες.

tiktos
Αδριφάκι χέστα όλα, μέσα στα σκατα θα κολυμπήσουμε.

Φώντας είπε...

Florinis Pipergias
αααχχχχχχχ καλέ ΦΛΩΡΕνης πιπεριά έλααα
μπανάναααααααα
θα κλανεις φακές εκλουβής, έλα καλέεεε μπανάναααααααα